Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Padělky receptů

České Budějovice - Upozornění pro lékárníky! Po Českých Budějovicích a jiných městech se vyskytují padělky lékařských receptů. 

Policisté obvodního oddělení České Budějovice – město vyšetřují případ výskytu padělaného lékařského receptu na lék CLARINASA REPETABS. Koncem srpna se na několika místech v Jihočeském kraji dosud neznámí pachatelé obešli lékárny, kde požadovali vydání uvedeného léku. Toto léčivo, obsahující prekursory k výrobě omamně psychotropních látek v množství vyšším než v ostatních dostupných lécích, bylo vydáno.

Poslední registrovaný případ je z 27. srpna 2018, kdy se do lékárny v krajském městě dostavil muž středního věku, který předložil zjevně padělaným receptem na výše uvedený lék, který mu však nebyl vydán, neboť jej neměli k dispozici.

Tímto chceme upozornit všechny lékárníky, aby dbali zvýšené opatrnosti při výskytu receptu a obratem nás kontaktovali na lince tísňového volání 158 nebo přímo na Obvodní oddělení České Budějovice – město, ul. 28. října 1, České Budějovice, telefon 974 226 700.

Děkujeme.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

7. září 2018recept padělek.jpgrecept padělek

Odkazy do noveho okna

recept padělek

recept padělek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem