Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Padělek neprošel

ÚSTECKÝ KRAJ – Cizinecká policie zadržela cizince s padělaným dokladem 

V pátek v ranních hodinách byla v rámci pobytové kontroly na dálnici D8 ve směru do Německa hlídkou cizinecké policie kontrolována osádka osobního automobilu Volvo registrovaného v ČR. Spolujezdec sedící na zadním sedadle se prokazoval ID kartou Rumunska. Kontrolou tohoto předloženého dokladu hlídka ihned na místě pojala podezření, že doklad je padělán. Cizinec státní příslušnosti Moldavsko byl zadržen pro podezření z trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny.

Podezřelý byl eskortován na služebnu a policisté následnou lustrací v policejních evidencích včetně porovnání otisků prstů zjistili, že na tohoto cizince byl vydán předběžný souhlas se zadržením pro trestný čin násilí proti úřední osobě. Dále bylo zjištěno, že cizinec se již v minulosti dopustil trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny, za který byl pravomocně odsouzen, a rovněž má uloženo správní vyhoštění z území členských států EU.

Cizinci se díky bdělosti policejní hlídky nepodařilo dostat do SRN a bude trestně stíhán za výše uvedené porušení právních předpisů v ČR.

Padělek dokladu

 

por. Šárka Poláčková
KŘP Ústeckého kraje
26. 9. 2016

 

vytisknout  e-mailem