Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Padělání peněz

Jihočeský kraj - Tři cizinci padělali a dali do oběhu několik bankovek zahraniční měny. (Hlasová schránka 974 222 116)  

 

Úspěšným zásahem proti padělatelům bankovek se mohou pyšnit jihočeští kriminalisté z odboru hospodářské kriminality. Koncem měsíce listopadu zadrželi trojici mužů, občanů turecké národnosti, kteří pravděpodobně na multifunkčním zařízení na principu inkoustového tisku, vyrobili několik padělků zahraniční měny Eur a to v nominální hodnotě 100 a 50. Ty následně uplatnili při platbě v různých barech a hernách na Českokrumlovsku a Českobudějovicku.

Udáním padělku uvedli v omyl obsluhu provozoven, kdy vyčíslená škoda byla zatím stanovena na více jak 17 000 korun.  Kriminalistům se povedlo zadržet padělané bankovky, které odeslali na odborné zkoumání.

Lze předpokládat, že se mezi provozovnami či občany mohou vyskytnout ještě další 50 a 100 eurové bankovky, proto je řádně zkontrolujte a pokud by se vám nezdáli, obraťte se na výše uvedenou policejní součást, v Českých Budějovicích, Plavská 2..

Muži, ve věku 36, 30 a 23 let, si z rukou kriminalistů převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty zločinu Padělání a pozměnění peněz a přečinu Podvod, zároveň na ně státnímu zástupci podali návrh na vzetí do vazby, který soudce akceptoval a  v současné době jsou muži umístěni za mřížemi.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

2. prosince 2016

Odkazy do noveho okna

detail hologram 50

detail hologram 50 

Detailní náhled

detail hologram

detail hologram 

Detailní náhled

líc 50 ETŘ

líc 50 ETŘ 

Detailní náhled

líc 100 ETŘ

líc 100 ETŘ 

Detailní náhled

ořez líc 50

ořez líc 50 

Detailní náhled

ořez líc 100

ořez líc 100  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem