Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Padělání a pozměnění veřejné listiny

KARLOVARSKO – K přihlášce na funkci ředitele doložil padělaný vysokoškolský diplom. 

Karlovarští kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání 43 letého muže z Hradce Králové, kterého obvinili ze spáchání přečinu Padělání a pozmění veřejné listiny.

Takového jednání se měl dopustit tím, že v úmyslu získat funkci ředitele příspěvkové organizace v Karlovarském kraji, doložil ke své přihlášce do výběrového řízení na obsazení pracovního místa úředně ověřenou kopii padělaného diplomu o absolvování vysoké školy na jeho jméno. Tím tak doložil získání vysokoškolského vzdělání. Vyjádřením vysoké školy však tento muž nikdy danou vysokou školu nestudoval a jde tedy o padělek vysokoškolského diplomu. Za padělání a pozměnění veřejné listiny mu v případě prokázání jeho viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Zuzana Týřová
6. 10. 2017

DODATEK:
Karlovarští kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality rozšířili trestní stíhání proti 43 letému muži z Hradce Králové pro pokračující přečin Padělání a pozměnění veřejné listiny. Takového jednání se měl obviněný muž dopustit tím, že v úmyslu získat výhodu nebo prospěch při získání zaměstnání, odborné kvalifikace nebo přijetí k dalšímu vzdělávání, předkládal jako pravý Diplom o absolvování vysoké školy. Přičemž tuto školy nikdy nestudoval. Takového jednání se dopustil nejméně v dalších osmi případech. V případě prokázání viny mu tak může hrozit až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová
9. 1. 2018

vytisknout  e-mailem