Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Padělaná povolení k vjezdu do CHKO Brdy

PŘÍBRAMSKO - Policisté z obvodního oddělení Příbram-venkov, do jejichž působnosti patří Chráněná krajinná oblast Brdy, odhalili během měsíce dubna dvě falešná povolení k vjezdu. 

Dne 8. dubna v dopoledních hodinách spatřili při hlídkové činnosti na travnatém porostu u studánky zaparkované vozidlo značky Hummer, které mělo za čelním sklem povolení k vjezdu. Doklad byl ale zmenšený a na první pohled neodpovídal originálu, což se také následně potvrdilo. Dané společnosti, ani pro vůz pod uvedenou registrační značkou žádné povolení nikdy uděleno nebylo.

Dne 17. dubna projížděla hlídka chráněnou oblastí a potkala protijedoucí automobil, který se rozhodla zkontrolovat. Jeho řidička však zrychlila a začala ujíždět, nereagovala ani na výzvy k zatavení. Asi po jednom kilometru se ale policistům podařilo auto předjet a zastavit. Osmapadesátiletá žena poté při kontrole předložila kromě dokladů i povolení k vjezdu. Mělo však jinou barvu a i v dalších ohledech se neshodovalo s originálním dokladem. Jak se ukázalo, jednalo se také o falsifikát. Příslušníci policie budou věc oznamovat jako přestupkové jednání ke správnímu orgánu.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
26. duben 2017

Odkazy do noveho okna

CHKO Brdy

CHKO Brdy 

Detailní náhled

padělané povolení

padělané povolení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem