Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pád civilního vrtulníku na Náchodsku

NÁCHODSKO - Nehoda si vyžádala dva lidské životy. 

Dnes krátce po 9. hodině ranní došlo v blízkosti obce Slavoňov na Náchodsku k pádu civilního vrtulníku, který se v lokalitě pohyboval v rámci výcvikového letu. Tragická nehoda si vyžádala dva lidské životy. Okolnosti nehody a hlavně její příčinu bude nyní ve spolupráci s náchodskými kriminalisty objasňovat Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Při prvotním zásahu na místě nehody královéhradečtí policisté především zajišťovali bezpečný perimetr od místa dopadu a řídili provoz na blízké pozemní komunikaci. Zároveň se bezprostředně po přijetí oznámení policejní psovodi se služebními psy vydali prohledávat okolí dopadu, a to z důvodu, aby nalezli případné předměty či součásti vrtulníku, které mohly odpadnout ze stroje ještě při letu. K pátrání po věcech či částech vrtulníku se posléze přidal i policejní vrtulník.

S ohledem na koordinaci postupu Policie ČR a Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod nebudeme v tuto chvíli poskytovat žádné konkrétní informace týkající se osádky vrtulníku, příčin pádu, popřípadě trasy letu.

kpt. PhDr. Ondřej Moravčík
22.3.2019; 14:38 hod.

vytisknout  e-mailem