Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatele zastavil až varovný výstřel

NYMBURSKO – Policisté obvodního oddělení Nymburk zadrželi muže přímo při vloupání do objektu. 

Koncem minulého týdne byla policejní hlídka obvodního oddělení Nymburk vyslána ke skladu nejmenované firmy, kde mělo dojít k vloupání. Po příjezdu na místo se zde nacházel muž, který před nimi začal utíkat. Na předchozí výzvy muž nereagoval, a proto bylo přistoupeno k použití donucovacího prostředku varovný výstřel, na základě čehož se muž zastavil. Následně byl hlídkou zadržen a převezen na policejní stanici k provedení procesních úkonů.

Zadržený třiatřicetiletý cizinec se přes otvor v plotě dostal až k objektu skladu, kde rovněž vytvořil otvor, vnikl dovnitř a k odcizení si připravil necelých 60 kusů krabic s komponenty k televizorům, v celkové hodnotě několik desítek tisíc korun. Díky včasnému zásahu nymburských policistů však připravené věci odcizit nestihl.

Případ byl řešen v tzv. „ Super rychlém“ zkráceném řízení, což znamená, že do 48 hodin byl muž předán soudu a ihned byl vysloven trest. V tomto případě zněl verdikt tak, že cizinec musel ihned opustit Českou republiku a dostal podmínečný trest na dobu osm měsíců.

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
22. září 2016

vytisknout  e-mailem