Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatele zadrželi nedaleko místa činu

JABLONEC NAD NISOU – Policistům se podařilo zadržet pachatele, který odcizil kufr se šperky, bezprostředně po činu. 

Včera večer krátce před devatenáctou hodinou policisté na lince 158 přijali oznámení o odcizení kufru se šperky u výtahu jednoho z domů v ulici Erbenova v Jablonci nad Nisou. V odcizeném kufru byly uloženy šperky v hodnotě kolem osmdesáti tisíc korun. Na místo ihned vyjeli policisté z Oddělení hlídkové služby v Jablonci nad Nisou, kteří ne základě zjištěných informací začali v okolí místa činu po pachateli a odcizeném kufru se šperky pátrat. Při propátrávání terénu se jeden z policistů všiml osoby schované pod křovím. Nehybně ležícího muže policisté opakovaně vyzvali, aby z křoví vyšel směrem k nim. Muž však na žádné výzvy nereagoval. Policisté tedy za použití donucovacích prostředků muže zadrželi a převezli na Obvodní oddělení v Jablonci nad Nisou, kde byl po provedených úkonech umístěn do policejní cely. Policisté následně prohledali okolí místa činu a místa zadržení uvedeného muže, kde asi patnáct metrů od jeho úkrytu nalezli odcizený kufr i se šperky.

Jablonečtí policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let, a to s ohledem na výši způsobené škody. Policisté nyní provádějí další úkony trestního řízení a dokumentují veškeré okolnosti celého případu.

Na závěr ještě musíme vyzdvihnout velice dobrou práci policistů z Oddělení hlídkové služby v Jablonci nad Nisou, kterým se podařilo pachatele trestného činu zadržet po necelé půlhodině od přijetí oznámení na lince 158.


21. 2. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem