Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatele odhalil policejní pes

ÚO Bruntál - policejní pes vypracoval stopu v délce 3 km až k domu pachatele 

Pachatele vloupání odhalil policejní pes
K dopadení pachatele vloupání do benzínové čerpací stanice v Bruntále napomohl velkou měrou i policejní pes Gas. Ten vypracoval stopu z místa činu v délce tří kilometrů až přímo k domu pachatele. Policisté následně podezřelého 19letého mladíka v neděli 14.3.2010 zajistili a umístili do policejní cely. Setřením dále zjistili, že se dopustil i dvou dalších vloupání do benzínek v Bruntále.
V pondělí 15.3.2010 policejní komisař SKPV zahájil jeho trestní stíhání pro přečiny krádeže a poškozování cizí věci. Toho se měl dopustit tím, že
            - v prvním případě dne 19.12.2009 v Bruntále na Krnovské ulici poškodil okno benzínové stanice a vnikl dovnitř. Odcizil cigarety, alkoholické i nealkoholické nápoje a trezorek s finanční hotovostí 10 tisíc Kč.
            - dne 11.2.2010 v Bruntále na Žlutém kopci rozbil okno benzínové čerpací stanice, kde odcizil mince v hodnotě 3 tisíce Kč, tři láhve vodky a pepřové spreje.
            - k poslednímu vloupání došlo v době od 13. do 14.3.2010 na ulici Krnovská. Vypáčil okno čerpací stanice přes které vnikl dovnitř. Zde ještě vypáčil dveře do dalších prostor benzínky a odcizil cigarety různých značek, energetické tyčinky a finanční hotovost ve výši kolem 3 tisíc Kč.   Způsobená škoda činí přes 44 tisíc Kč.
Část peněz pachatel použil na úhradu předchozích dluhů a některé z odcizených věcí spotřeboval. Další část věcí v hodnotě cca 10 tisíc Kč u něj policisté zajistili a budou vráceny majitelům. 
 
Sražená srna
V 18,40 hodin v pondělí 15.3.2010 mezi Vrbnem pod Pradědem a Pustou Rudnou došlo k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Octavia a lesní zvěří. 24letému řidiči vyběhla přímo před vozidlo srna. Pro krátkou vzdálenost již nedokázal zareagovat a došlo ke střetu. Zvíře na místě uhynulo a bylo předáno mysliveckému sdružení. Způsobená škoda na vozidle činí 20 tisíc Kč. 
  
Silně podnapilí muži - převoz na záchytku
Krnovští policisté v průběhu pondělí 15.3.2010 v ranních hodinách zasahovali u dvou případu, kdy silně podnapilí muži budili veřejné pohoršení. Oba muže policisté zajistili a následně převezli na záchytnou stanici.
            V Krnově na Sídlišti pod Cvilínem 19letý mladík v silně podnapilém stavu budil veřejné pohoršení svým hlasitým projevem a opilostí. Svého protiprávního jednání nezanechal ani po příjezdu policistů a tak byl vzhledem ke své podnapilosti zajištěn. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 3,25 promile alkoholu. 
            Další podnapilý 57letý muž ležel na chodníku před domem na ulici Říční okruh. Svou silnou opilostí a vulgárními výrazy na kolemjdoucí spoluobčany budil veřejné pohoršení. Policisté ho zajistili a protože byl velmi podnapilý, tak nebylo možno provést ani dechovou zkoušku. 
Vzhledem k tomu, že byla důvodná obava o jejich život a zdraví byli převezeni na záchytnou stanici k vystřízlivění. Jsou podezřelí z přestupku proti veřejnému pořádku.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.
 pisbr@mvcr.cz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem