Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatele krádeže usvědčila kamera

LIBEREC – Z chodby panelového domu zmizela tři horská kola. 

V první polovině měsíce září letošního roku se rozhodl 24letý mladý muž z Liberce, že se obohatí na úkor druhých. Vědom si zřejmě toho, že panelové domy skýtají množství rozličných a upotřebitelných věcí, které jejich majitelé nechávají bez ladu a skladu na chodbách, rozhodl se navštívit jedno z Libereckých sídlišť.
24letý mladík netuše, že majitelé bytových jednotek v panelovém komplexu již mají s podobnými „volnomyšlenkáři“ jisté zkušenosti, nechali v domě pro tyto případy nainstalovat bezpečnostní kamerový systém.
Mladík využil otevřených vstupních dveří do paneláku a ničím nerušen, vyjel výtahem do horních pater. Zde, na chodbě před bytovými jednotkami, byla uzamčena tři horská kola v hodnotě 33 tisíc korun. Po překonání bezpečnostních zámků zmizela všechna. Jen videozáznam na bezpečnostních kamerách zanechal majitelům horských kol jasný vzkaz. Obrátili se proto o pomoc na policii.
Netrvalo dlouho, a mladý muž se ocitl na policejní stanici.

Jelikož se jedná o recidivistu, který již v minulosti byl pro majetkovou trestnou činnost odsouzen, policisté mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve druhém odstavci, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

 
06. 10. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem