Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatele krádeže kriminalisté dopadli

PELHŘIMOVSKO: Muži hrozí až osmiletý trest odnětí svobody 

Pelhřimovští kriminalisté dopadli muže, který z kanceláří dvou firem odcizil peněženky s finanční hotovostí a doklady. Pro osmadvacetiletého několikrát trestaného muže si kriminalisté dojeli ještě tentýž den odpoledne. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání a recidivista byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů. Vzhledem k tomu, že se trestné činnosti dopustil v době, kdy je na území republiky vyhlášen nouzový stav, hrozí mu tak přísnější postih.

Osmadvacetiletý muž je obviněn z toho, že ve středu 11. listopadu kolem poledne vstoupil do provozní budovy podniku v Pelhřimově, odkud z kanceláře v administrativní části budovy odcizil z kabelky peněženku s finanční hotovostí, stravenkami a platební kartou. Způsobená škoda se vyšplhala na více jak šest tisíc korun. Podnik následně opustil, avšak cestou domů navštívil ještě další areál. Zde v kanceláři odcizil pánskou peněženku s penězi, stravenkami, platební kartou a stravenkami. Majiteli tak vznikla škoda kolem dvou tisíc korun. Policisté na místech činů provedli ohledání, zajistili stopy a vše zadokumentovali.

Na základě intenzivního prověřování a získaných poznatků pachatele vypátrali. Pro podezřelého osmadvacetiletého muže si došli kriminalisté a ještě v ten samý den v odpoledních hodinách podal na policejní služebně k uvedené trestné činnosti vysvětlení. „Zadržený recidivista byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedl npor. Mgr. Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž již v minulosti v deseti případech stanul před soudem, a to zejména pro majetkovou trestnou činnost. V některých případech mu byl uložen i nepodmíněný trest odnětí svobody. Z toho posledního, v délce trvání jednoho roku, se vrátil v květnu roku 2019.

Přitěžující okolností je obviněnému muži fakt, že se trestné činnosti dopustil v době nouzového stavu, za což mu hrozí přísnější postih. V tomto případě se jedná až o osmiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

25. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem