Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatele krádeže kol policisté dopadli

PELHŘIMOVSKO: Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení 

Humpolečtí policisté odvedli výbornou práci a během několika minut dopadli pachatele krádeže jízdních kol. Dva muže z Karvinska ve věku pětačtyřiceti let zadržela policejní hlídka v neděli 24. září krátce před pátou hodinou večer. V případě obou mužů se nejedná o cizí státní příslušníky a již v minulosti se dopouštěli trestné činnosti. Oběma mužům policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Oznámení o krádeži jízdních kol přijali policisté integrovaného operačního střediska v neděli 24. září krátce po půl páté odpoledne. Muž uvedl, že při cestě osobním automobilem potkal dva cyklisty, přičemž poznal, že se jedná o jeho jízdní kola. Dále uvedl, že oba muži jedou na kolech ve směru na ulici Masarykova. Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku. Policisté zahlédli oba muže na odcizených kolech, ti začali před policejní hlídkou ujíždět ulicí Masarykova. Policisté je začali pronásledovat a krátce před pátou hodinou oba muže zadrželi. Jednalo se o dva pětačtyřicetileté muže z Karvinska, kteří byli již v minulosti soudně trestáni. Policisté je převezli na oddělení, kde je umístili do policejní cely. Místo činu policisté ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Na základě šetření policisté zjistili, že muži v bytovém domě na ulici Hálkova v Humpolci vnikli do uzamčené sklepní kóje, kde odcizili obě jízdní kola v hodnotě téměř dvacet tisíc korun. Na kolech potom jeli směrem k vozidlu, které měli zaparkované na ulici Máchova. Ve vozidle policisté nalezli další dvě horská jízdní kola. Následným šetřením se jim podařilo zjistit, že se jedná o horská kola v hodnotě patnácti tisíc korun, pocházející z trestné činnosti. Ke krádeži těchto jízdních kol došlo na ulici Na Spravedlnosti v Havlíčkově Brodě. Jízdní kola policisté zajistili a vrátili zpět jejich majitelům.

Policejní komisař oběma pětačtyřicetiletým mužům sdělil podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

26. září 2017

vytisknout  e-mailem