Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pachatel zneškodnil sám sebe

České Budějovice - Policisté řeší neobvyklý případ motocyklisty, který se střetl s vlakem a ještě se snažil ujet, pátrají po jeho kumpánovi na druhém motocyklu.  

Tak trochu kuriózní případ prověřují policisté z Obvodního oddělení Boršov nad Vltavou. Pátrají společně s budějovickými kolegy po totožnosti řidiče motocyklu. Druhý řidič terénního motocyklu, který svoji neukázněnou jízdu dovedl až ke střetu s vlakovou soupravou, byl policisty dopaden. Jak je vidět na video záznamu z policejního vozu, motocyklista na přejezdu zneškodnil sám sebe. Jen s velkým štěstím se vše obešlo bez zranění.

Nehoda moto.wmv

Jak celý případ začal? V pondělí 15. srpna kolem 18:20 čekali policisté v koloně dalších vozů před železničním přejezdem u rybníka Štilec. Na přejezdu blikalo výstražné červené světlo a všichni spořádaně čekali na přejezd vlakové soupravy. Celou kolonu vozidel v jednom momentu předjeli dva motocyklisté na terénních strojích bez registračních značek. Policisté na toto protiprávní jednání zareagovali a se spuštěným „majákem“ vyjeli z kolony vozidel za motocykly. Předpokládali, že obě motorky zastaví po předjetí kolony těsně před přejezdem. To se však nestalo, jeden z motorkářů pravděpodobně ve snaze vyhnout se policejní kontrole objel sloup světelného zabezpečovacího zařízení a ujel přes pole. Jeho parťák motocykl při manévru nezvládl a střetl se s již po přejezdu projíždějícím vlakem. Souprava naštěstí odhodila motocykl i s jezdcem zpět na komunikaci. Ani tehdy to však pachatel nevzdal a snažil se ujet. I přes aktivní odpor nakonec skončil s pouty na rukou.  

Jak policisté následně zjistili, motocykl není registrován pro silniční provoz a zadržený řidič (1987) z Českobudějovicka má pravděpodobně pro předchozí delikty vysloven zákaz řízení. Policisté na lince 158 přivítají také informace k totožnosti druhého řidiče motocyklu. Netřeba připomínat, že jízda obou těchto „řidičů“ mohla mít tragické následky.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

18. srpna 2016

vytisknout  e-mailem