Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatel si vybral tisíce z cizí karty

LIBEREC - Senior prišel při jízdě autobusem o peněženku. V ní měl dvě stě korun a veškeré doklady. A také platební kartu. Ještě týž den mu z ní pachatel vybral několik tisíc korun. 

Pomůže nám veřejnost zjistit, kdo je mužem na záběrech, které zachytila bezpečnostní kamera?

Právě tento muž má zřejmě na svědomí krádež peněženky seniora z 28. května 2015. Senior cestoval nejprve autobusovou linkou č. 22 směrem do centra města, pak pokračoval linkou č. 25 k zástavce "U zdi". Po vystoupení zamířil na pobočku hlavní pošty, kde zjistil, že mu chybí peněženka. V ní měl kromě dvou stokorun ještě osobní doklady, doklady od auta a také platební kartu.

foto_01

Zloděj, který mu peněženku odcizil, si ale přišel na daleko víc peněz, než na dvě stě korun nalezených v peněžence. A to díky platební kartě, která byla rovněž v peněžence. Ještě než stačil senior kartu zablokovat, stačil z ní zloděj uskutečnit čtyři výběry a získat tak částku přesahující dvacet tisíc korun.

Jeho podobu zaznamenala bezpečnostní kamera umístěná u bankomatu. Pokud někdo pozná, o koho se jedná, ať kontaktuje policisty na lince bezplatného tísňového volání 158. Je podezřelý z kapesní krádeže, ale také ze zneužití platebního prostředku.

Kapesní krádeže jsou velice častou pouliční kriminalitou. Ještě časté je ale bohužel i zjištění, že lidé v peněženkách, kromě peněz, nosí také doklady a platební karty. A mnohdy i s uvedením PINu.

 

27. 7, 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí


 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem