Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatel se schoval do křoví

TEPLICE - Na služebního psa byl ale krátký; Z lupu se dlouho netěšili... 

Pachatel se schoval do křoví
     O krádežích pohonných hmot ze zaparkovaných vozidel informujeme veřejnost často. Objasňování tohoto druhu trestné činnosti je poměrně obtížné, proto stojí za zmínku dobrá práce policistů z obvodního oddělení v Dubí, kteří přistihli pachatele přímo při činu. V pátek kolem desáté hodiny večerní vypáčili v Novosedlicích dva zloději ve věku 35 a 28 let uzávěr palivové nádrže u nákladního vozidla, ze kterého přečerpávali naftu do připravených kanystrů. Neunikli pozornosti policistů, před kterými se dali na útěk. Lapkové se schovali v hustém křovinatém porostu, strážci zákona si ale na pomoc přivolali kolegyni se služebním psem, který jednoho ze zlodějů v křoví „vyčmuchal“. Druhému zloději se sice podařilo utéct, jeho totožnost už ale policisté znají. Sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže zatím předali staršímu pachateli, jeho komplice čeká v nejbližších dnech. Oběma spolupachatelům hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.    
Pachatel se schoval do křoví.mp3 
 
Z lupu se dlouho netěšili
     Sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody předali policisté dvěma mladíkům ve věku 18 a 19 let. Jsou podezřelí, že v pátek ráno společně vnikli v Oseku na pozemek u rodinného domu, kde z nezamčené garáže odcizili tři přepravky s barevnými kovy. Lup si odnesli do blízkého lesíka, kde je zadrželi duchcovští policisté. Ti odcizené věci v hodnotě téměř 14 tisíc korun zajistili a vrátí je majiteli. Zlodějům hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
Z lupu se dlouho netěšili.mp3 
 
Porušil domácí vězení
     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 39letý muž, který porušil podmínky výkonu trestu domácího vězení, který mu byl uložen soudem. Přestože má pravomocným rozsudkem nařízeno zdržovat se v noci a ve dnech pracovního klidu a pracovního volna po celý den v místě bydliště, nachytali ho bílinští strážníci v restauraci. Jelikož se v baru zdržoval v rozporu s uloženým trestem, kvalifikovali policisté jeho jednání jako přečin, za který ho může soudce poslat až na tři roky za mříže.
Porušil domácí vězení.mp3
 
Další okradené ženy
     Přestože jsme v uplynulých dvou týdnech opakovaně informovali o krádežích kabelek a peněženek a varovali spoluobčany, aby dávali pozor na své věci a nenechávali svůj majetek ani na chvíli bez dozoru, kradlo se i o uplynulém víkendu. V sobotu odpoledne využil neznámý pachatel nestřeženého okamžiku, kdy se poškozená v teplickém obchodním centru otočila ke stánku s bižuterií a odcizil jí kabelku s penězi a mobilem, kterou měla zavěšenou na kočárku. Tentýž den neznámý lapka okradl i další ženu, tentokrát v prosetické prodejně. Také v tomto případě využil lapka toho, že poškozená nechala svou kabelku na nákupním vozíku a během chvilky jí odcizil peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami. Zatímco první okradená přišla o majetek za téměř 12 tisíc, druhé ženě způsobil zloděj škodu „pouhých“ 600 korun. 
 
Zmizelo čerpadlo i vařič
     Zahradní domek navštívil v Hudcově nezvaný host. Po překonání oplocení vnikl na pozemek v zahrádkářské kolonii neznámý zloděj, který se následně vloupal do domku, kde poškozený ukládá nářadí. Lapka si odnesl ponorné kalové čerpadlo, plynový vařič a stereo magnetofon, oznamovatel vyčíslil škodu na dva tisíce korun. Policisté e věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení maximálně dvouleté vězení.
 
Vloupání do kočárkárny
     Sadu zimních pneumatik na plechových discích a horské kolo odcizil neznámý pachatel v Teplicích. Někdy v průběhu uplynulého víkendu se vloupal do kočárkárny v panelovém domě, odkud si odnesl cizí majetek v hodnotě 12 tisíc korun. Policisté případ prošetřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.
 
 
Teplice, 1. 10. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem