Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pachatel pokusu znásilnění zachycen na bezpečnostních kamerách

Poznáte ho? 

Na konci ledna jsme na našich stránkách informovali o tom, že policisté třetího policejního obvodu pátrají po pachateli znásilnění, ke kterému došlo v pondělí 20. ledna v ulici Bínova na Praze 8. Neznámý muž tam v jednom z domů zaútočil na ženu. Násilím jí odtáhl od výtahu do mezipatra a tam jí pod pohrůžkou násilí nutil k sexu.
 
Na začátku února došlo k dalšímu pokusu znásilnění a to na křižovatce ulic Na Šutce a Pod Přesypem v pražských Kobylisích. Před pátou hodinou ranní tam dosud neznámý pachatel zezadu strhnul na zem mladou ženu a pokusil se ji znásilnit. Ta se však bránila a hlasitě volala o pomoc, což muže odradilo a z místa utekl. Násilníka však zachytil kamerový systém v metru. Jednalo se asi o pětadvacetiletého muže, který byl oblečený do hnědých kalhot a tmavé bundy s bílými pruhy.
 
Kriminalisté touto cestou žádají širokou veřejnost o poskytnutí jakýchkoliv informací, které povedou ke zjištění totožnosti, pohybu nebo pobytu muže na kamerových záznamech. Oznámení přijmou operátoři na bezplatné tísňové lince 158 nebo policisté na kterékoliv služebně Policie ČR.
 
V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až desetiletý pobyt za mřížemi.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 10. 3. 2014

vytisknout  e-mailem