Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel obrubníkem rozbil výlohu

PELHŘIMOVSKO: Muž je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů 

Pětapadesátiletému muži cizí státní příslušnosti, který se v neděli pokusil vloupat do prodejny jednoho z obchodních řetězců a odcizit zboží, sdělili humpolečtí policisté podezření ze spáchání přečinů krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci.

Muž je podezřelý z toho, že v neděli 10. září kolem čtvrté hodiny ráno na ulici Na Kasárnách v Humpolci rozbil betonovým obrubníkem skleněnou výplň výlohy prodejny obchodního řetězce s úmyslem vniknout do vnitřních prostorů a odcizit potraviny. Při činu byl přistižen pracovníky bezpečnostní agentury. Svým jednáním způsobil poškozené firmě škodu kolem deseti tisíc korun.

Přivolaní policisté místo činu ohledali, zajistili stopy a zadrženého muže převezli na policejní služebnu k provedení nezbytných úkonů trestního řízení. V případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stadiu pokusu a přečinu poškození cizí věci.

Na základě vyhodnocených informací a shromážděných důkazů policejní komisař sdělil pětapadesátiletému muži podezření ze spáchání trestných činů. Dále policejní komisař předložil státnímu zástupci zprávu o výsledku zkráceného přípravného řízení, na základě které státní zástupce podal soudu návrh na potrestání podezřelého muže. Za trestnou činnost muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, a vzhledem k tomu, že se jedná o cizího státního příslušníka, také k jeho ukončení pobytu na území České republiky v podobě vyhoštění.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

12. září 2017

vytisknout  e-mailem