Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatel loupeže zadržen

ÚO Bruntál - vydával se za policistu a po poškozeném požadoval drogu a pod pohrůžkou zbraně i peníze 

Pachatel loupeže zadržen
Výborná a profesionální spolupráce pořádkových, dopravních policistů a krajských psovodů přispěla k rychlému zadržení nebezpečného a ozbrojeného pachatele, který se vydával za kriminalistu a požadoval po poškozeném marihuanu a pod pohrůžkou zbraně i peníze. Vypátrali ho policejní psovodi s krnovskými policisty ukrytého u firem mezi Úvalnem a Krnovem.
Do pátrání po ozbrojeném pachateli se zapojili ihned po oznámení o jeho pohybu pořádkoví a dopravní policisté, kteří mu svou činností znemožnili útěk z vymezeného prostoru. Pachatel se tedy snažil ukryt v suchém a vysokém travnatém porostu v blízkosti firem místní průmyslové zóny mezi Krnovem a Úvalnem. Zde ho vypátrali přivolaní policejní psovodi, kteří ho následně s krnovskými policisty zadrželi.
Jednalo se o 41letého muže z Novojičínska, který již má za sebou i trestní minulost násilného charakteru a byl dokonce v celostátním pátrání. Policejní komisař následně zahájil jeho trestní stíhání pro zločin loupeže. Toho se měl dopustit tím, že v Krnově na ulici Opavská dne 15.9.2010 na parkovišti přistoupil k 19letému mladíkovi, kterému sdělil, že je příslušník kriminální služby a řeší problematiku drogové trestné činnosti. Při rozhovoru s poškozeným po něm nejprve požadoval marihuanu a pak mu ukázal tašku, kde měl zbraň, kterou povytáhl a chtěl peníze. Poškozený mu ze strachu dal 2 500 Kč, což pachateli nestačilo. Šli tedy společně k bankomatu, kde vybral poškozený 1 600 Kč, které mu předal. Obviněný mu ještě vzal i mobilní telefon, ze kterého vytáhl SIM kartu, znehodnotil ji, přístroj si ponechal a odešel. Poškozenému způsobil škodu ve výši přes 6 tisíc Kč. Trestní stíhání je vedeno vazebně a obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
Návštěva restaurace vyšla draho
O mobilní telefon přišel při návštěvě restaurace dne 19.9.2010 v Rýmařově na ulici J. Fučíka 52letý muž, který si přístroj položil na stůl a v nestřeženém okamžiku mu ho pachatel odcizil. Způsobená škoda činí 9 100 Kč.
 
Vloupání do vozidel - bral hlavně sluneční brýle
Hned dva případy vloupání do vozidel šetří nyní rýmařovští policisté.
Z neděle 19. na pondělí 20.9.2010 dosud neznámý pachatel násilně vnikl po rozbití okna v Rýmařově na ulici Větrná do zaparkovaného peugeotu a na ulici Sokolovská do mazdy. Z vozidel odcizil různé značkové sluneční brýle, jelenicovou kůži na čistění oken a v jednom z napadených automobilů i rádio s CD přehrávačem. Způsobená škoda činí přes 11 tisíc Kč.
                                                                                 

komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr@mvcr.cz

21.9.2010

vytisknout  e-mailem