Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pachatel loupeže dopaden

Dva dny zpátky loupil v bance. Teď je obviněn hned ze dvou loupeží. 

V úterý jsme veřejnost informovali o loupežném přepadení, kterého se dopustil tehdy neznámý pachatel, v bankovní pobočce v ulici Ke Stírce.

Zároveň jsme prostřednictvím médií požádali o pomoc při pátrání po pachateli širokou veřejnost.

Zde je na místě poděkovat především pozorným občanům, ale i médiím za velice přínosnou spolupráci. Po odvysílání pátracích relací se totiž kriminalistům sešlo na dvě desítky poznatků, ve kterých se objevovalo jedno a to samé jméno.

K takové situaci detektivové uvedli, že něco podobného ještě nezažili. Ano, v rámci prošetřování získali v minulosti poznatky k jednotlivým případům v řádu jednotek. Nikdy se ale nesetkali s tím, aby se sešlo tolik poznatků, které měli v rámci jednoho případu stejného jmenovatele.

Nicméně zpět k příběhu.

Dnes dopoledne se kriminalistům třetího policejního obvodu podařilo třiadvacetiletého mladíka zadržet na letišti při jeho návratu z Německa, kam po loupeži odcestoval. Ten následně skončil na policejní služebně, kde ho vyšetřovatel obvinil nikoli z jednoho, ale ze dvou trestných činů loupeže, v jednom případě ve stadiu pokusu.

Jak kriminalisté prošetřováním zjistili, mladík chtěl totiž nejprve loupit v bance na Proseku, avšak zde „narazil“. Hotovostní přepážka totiž byla v této pobočce v danou chvíli uzavřena. Proto přišel loupit do pobočky v ulici Ke Stírce, kde už byl úspěšný.

Nicméně kriminalisté druhého oddělení třetího policejního obvodu zajistili valnou většinu peněz, které obviněný získal loupeží. Stejně tak zajistili spotřební elektroniku, kterou si za část lupu kopil. To v součtu znamená, že detektivové při zadržení získali zpět, bez pár drobných vše, co si mladík protiprávně přisvojil.

S ohledem na závažnost a nebezpečnost deliktů obviněného bude následně příslušný soud rozhodovat, zda bude mladík stíhán vazebně, či nikoli.

V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na deset let.

por. Mgr. Tomáš Hulan 25. 5. 2016

vytisknout  e-mailem