Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatel četných krádeží dopaden

Za necelý rok spáchal mladík desítky trestných činů 

 
     Kriminalisté Prahy venkov - JIH více než půl roku pátrali po muži, který se dopouštěl rozsáhlé trestné činnosti. Tu páchal minimálně od konce roku 2008 do současnosti. Na základě výslechů svědků, kamerových systémů a vlastních poznatků shromaždovali kriminalisté potřebné informace k osobě a jeho trestné činnosti.
 
     Když  přijela majitelka dopoledne dne 8. listopadu do své chaty v katastru obce Hrusice  objevila v ní spícího neznámého muže.  Muž se po jejím příchodu nevzbudil a majitelka duchapřítomně přivolala policii. Policisté po příjezdu muže vzbudili a vyzvali k prokázání totožnosti. Jednalo se o jednadvacetiletého muže z Hrusic. Tento jednadvacetiletý  mladík není policistům neznámý, má za sebou bohatou trestní minulost. Kriminalisté proti muži zahájili trestní stíhání převážně pro trestné činy:
  • Krádeže     
  • Pokus krádeže  
  • neoprávněné užívání cizí věci   
  • porušování domovní svobody  
  • poškozování cizí věci 
  • neoprávněné držení platební karty  

Koncem prosince roku 2008 si neoprávněně opatřil platební kartu z které postupně vybral 16.000,- Kč. Poškozenou je třiadvacetiletá žena z Kunic.

 V květnu 2009 na parkovišti v Katastru obce Strančice se vloupal dozaparkovaného osobního motorového vozidla zn. Seat Toledo. Za použití přineseného šroubováku vypáčil zámek levých předních dveří, otevřel je, nasedl do vozidla s úmyslem vozidlo odcizit. Šroubovákem poškodil spínací skříňku. Takto chtěl vozidlo nastartovat, to se mu však nepodařilo a tak si z vozidla odnesl alespoň autorádio v hodnotě 2.000,- Kč a CD nosiče v hodnotě 3.000,- Kč. Čtyřiačtyřicetiletému muži z Bukovan způsobil poškozením škodu ve výši 20.000,- Kč.
 
Začátkem června v obci Hrusice přelezl vrátka na pozemek rodinného domu. Zde se zmocnil zaparkované čtyřkolky, odtlačil ji ke vstupním vratům. Na vnitřní straně vrat odstranil závlačku vrata si otevřel a čtyřkolku vytlačil na příjezdovou cestu. Poté za sebou zavřel. Za spolupráce svého komplice čtyřkolku odtáhli do lesního porostu a
následně ji převezli do obce Strančice, kde ji uschovali do garáže jednoho ze spolupachatelů. Čtyřkolku pak následně prodali dosud neznámé osobě. Pětačtyřicetiletému majiteli způsobili škodu ve výši 430.000. Kč.
 
 Jen měsíc na to se vloupal do restaurace v obci Strančice. Násilím otevřel zadní vstupní dveře, vnikl dovnitř, kde se volně pohyboval. Z restaurace si odnesl 10 krabiček cigaret, 3 kusy kožených pouzder na kasírovací tašky. Čtyřiačtyřicetileté majitelce způsobil škodu téměř 10.000,- Kč.
 
 
Koncem srpna se vloupal do zaparkovaného osobního motorovéhovozidla zn. Citroen Jumper v katastru obce Říčany. Přineseným šroubovákem vypáčil zámek dveří do nákladového prostoru vozidla a dveře otevřel. Spuštěný alarm ho však vylekal a mu ž místa utekl. Poškozením vozidla způsobil firmě, které vozidlo patří škodu ve výši 12.000,- Kč.
 
10. září spolu s devatenáctiletou dívkou vnikli nezajištěnými vraty na pozemek rekreační chaty v katastru obce Babice. Zde odcizili osobnímotorové vozidlo zn. Favorit se kterým odjeli. Po týdnu užívání vozidla ho odstavili v lesním porostu. Majiteli způsobili škodu ve výši 1.000,-Kč.
 
Se sedmadvacetiletým spolupachatelem přijeli 24. září osobním motorovým vozidlem zn. Škoda Fabia k benzinové čerpací stanici, kde za pomocí šroubováku se pokusili vypáčit pokladničku stacionárníhostojanového vysavače na mince což se jim nepodařilo. Poškozením však způsobili škodu ve výši 10.000,- Kč.
 
 
     Kriminalisté Hlavního města Prahy již muži sdělili podezření ze spáchání sedmnácti případů vloupání do těchto pokladniček stacionárních stojanových vysavačů.
Celkově způsobená škoda činí více než půl milionu korun.
     Spolupachatel mladíka se již nachází ve vazbě. Jednadvacetiletý mladílk v pondělí svého spolupachatele do vazby následoval. 

 

vytisknout  e-mailem