Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ozbrojený muž obrátil zbraň i proti sobě

PLZEŇ - VENKOV: Co se odehrávalo ve Slatině a okolí je nyní v šetření krajských kriminalistů. 

     Na základě oznámení, které bylo přijato 21. března 2014 v podvečerních hodinách zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu proti životu a zdraví.
 
     Dle prvotních informací měl 56letý muž v obci Slatina u pozemku svého domu ohrožovat uvedeného dne před 18tou hodinou své sousedy, když měl vystřelit z legálně držené dlouhé střelné zbraně a poté odjet i se zbraní ve vozidle ŠKODA Favorit směrem na Rakovník.
 
     Náhodný svědek incidentu se rozhodl muže pronásledovat vozem FORD Tranzit tak, aby byla známa jeho trasa a v průběhu cesty pak vyrozuměl policii. Favorit byl dostižen na lesní cestě u obce Milíčov, kde mu byla cesta vozidlem Ford zatarasena. Uniknout se tak již s Favoritem nepodařilo, naopak zapadl do potoka. Následně z vozu řidič i se zbraní vystoupil a dle dosud zjištěných informací měl střílet směrem k pronásledovateli. Ten v rámci své obrany pak využil legálně držený revolver a střelbu opětoval.
 
     V době, kdy se na místo dostavila policejní hlídka, se podezřelý ukryl v nedalekém lesním porostu. Na výzvy policistů nereagoval a od svého jednání neupustil ani po několikrát použitém donucovacím prostředku varovný výstřel. Naopak směrem k policistům měl i vystřelit. Ti využili momentu, kdy svoji zbraň opět nabíjel, a k jeho úkrytu se přiblížili. Když toto podezřelý zjistil, obrátil zbraň proti sobě a vystřelil. Došlo tak k jeho poranění hlavy. S tím byl transportován do nemocnice.
 
     Co událostem předcházelo, co se v průběhu cesty a u potoka odehrávalo, motiv jednání   a další okolnosti případu budou nadále předmětem šetření kriminalistů Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, kteří si případ dle věcné a místní příslušnosti převzali.
 
     Použití donucovacího prostředku varovný výstřel ze strany zasahujících policistů bylo vyhodnoceno jako oprávněné. Ke zranění dalších osob nedošlo. Zdravotní stav podezřelého zatím nedovoluje jeho výslech. Právní kvalifikace protiprávního jednání bude upřesněna na základě dalšího vyšetřování.
 
por. Bc. Jana Tomková
24.3.2014

vytisknout  e-mailem