Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ovlivněné ženy na silnici

HODONÍNSKO: Zdrogovaná žena vezla v autě i svoji dceru. 

V neděli v nočních hodinách zastavili hodonínští policisté u obce Lužice pětatřicetiletou řidičku osobního vozidla Škoda Fabia. Po předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla policisté řidičku vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, která měla negativní výsledek. Pro podezření, že je ovlivněna jinou návykovou látkou ji pak ještě vyzvali k podrobení se orientačnímu testu na návykové látky. Tady už byl test pozitivní na látku Amfetamin a řidička také požití drogy sama doznala. Následně se podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve na rozbor. Na místě jí tak policisté zadrželi řidičský průkaz. Zarážející na celém případu je také to, že ve vozidle vezla svoji nezletilou dceru.

Na další ovlivněnou řidičku narazili dopravní policisté v neděli odpoledne v obci Archlebov. Dvaatřicetiletou řidičku motocyklu Kawasaki zastavili z důvodu překročení rychlosti v obci, která jí byla prokazatelně naměřena radarovým zařízením. Po předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorových vozidel byla s řidičkou provedena dechová zkouška. Ta vykázala hodnotu 0,8 promile alkoholu a tak žena na místě přišla o svůj řidičský průkaz a dále nesměla na motocyklu pokračovat.

Obě ženy nyní čeká řízení před správním orgánem, případně soudem, kde se budou ze svého jednání zodpovídat a na několik měsíců zřejmě přijdou o řidičské průkazy.

por. Bc. Petr Zámečník, 16. 10. 2017

vytisknout  e-mailem