Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ověšený jako vánoční stromeček

LIBERECKO – Kriminalisté z Liberce vyšetřovali případ krádeže v rodinném domě. 

Při běžně prováděném dohledu nad veřejným pořádkem spatřila policejní hlídka v Albrechticích muže divného zevnějšku, který svým vzhledem připomínal „majetného bezdomovce“. Tato kombinace se policistům zdála být ne zcela nemožná, ale ojedinělá. Proto se rozhodli osobu tlačící horské kolo ověšené taškami, zkontrolovat.  Nejen na horském kole, ale i na zádech a prsou měl batohy, v nichž se nacházely různé věci, jejichž původ byl policistům podezřelý. Rozhodli se tedy předvést 37letého muže na služebnu do Frýdlantu a zkontrolovat původ věcí v zavazadlech, kdy se například v jednom z nich skrýval i notebook.

Muž argumentoval tím, že jej koupil, ale stejně jako u notebooku, tak ani u ostatních věcí, nedokázal vysvětlit, kde k nim přesně přišel a za jakých okolností. Jaké to bylo pro policisty zajímavé zjištění, když na zapnuté obrazovce počítače objevili fotografie jim dobře známého muže. Jednalo se o fotografie majitele rodinného domku z Mníšku. Nabyli přesvědčení, že notebook se neocitl v batohu 37letého cizince náhodou. Spojili se s majitelem domu a ten potvrdil, že je jeho majetkem nejen osobní počítač, ale i další věci, které policisté u cizince našli.

V průběhu vyšetřování "vyplaval" na povrch i další skutek, kterého se cizinec dopustil. Jednalo se o vloupání do domu, shodou okolností ve stejné obci a tentýž den.

37letého muže policisté obvinili z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let. Současně také policejní komisař podal návrh na vzetí obviněného do vazby, což soudce akceptoval. Škoda, kterou oběma majitelům rodinných domů, 37letý cizinec způsobil, dosáhla téměř 40tisíc korun.


27.3. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem