Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Otrávené návnady u Praskoles

BEROUNSKO – Vuřty s návnadou pozřelo několik psů, z nichž jeden bohužel nepřežil. 

Berounští kriminalisté se zabývají v současné době třemi případy ve věci otrávených návnad, které pozřeli tři psy. Jeden z nich bohužel nepřežil.  

Dosavadním šetřením kriminalisté zjistili, že v přesně nezjištěné době, avšak minimálně od 29. února letošního roku, v katastru obce Praskolesy, neznámý pachatel úmyslně poházel na veřejném místě několik kusů vuřtů naplněných otrávenou návnadou. Ty pozřeli minimálně tři psy, přičemž jeden z nich i přes poskytnutou veterinární péči musel být utracen, majitelka druhého psa mu stihla z tlamy návnadu vyjmout a třetímu psovi pomohl včasný veterinární zásah, díky kterému zvíře přežilo.

Návnada byla velmi pečlivě zandaná do vuřtů a ty byly poházeny na několika místech v obci, a to jak u fotbalového hřiště, poblíž hřbitova, a dokonce i poblíž mateřské školy, kam chodí děti na vycházku. 

Kriminalisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat, za což pachateli v případě jeho dopadení, obvinění a pravomocného odsouzení, hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
12. dubna 2024

vytisknout  e-mailem