Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Otevřené okno na ventilaci? Pro pachatele snadná překážka…

NOVOJIČÍNSKO - události 

Varovným příkladem toho, že bychom v době naší nepřítomnosti neměli nechávat okna otevřená ani na ventilaci, je událost, ke které mělo dojít koncem minulého týdne v Novém Jičíně, na ulici Hřbitovní. Dosud neznámý pachatel si zde, v době od 22:30 hodin dne 12. července do 10:30 hodin dne 13. července, vybral jako svůj cíl okno otevřené na ventilaci restaurace Na Vyhlídce, které pro něj bylo snadnou překážkou. Po jeho otevření měl následně pachatel z restaurace odcizit finanční hotovost ve výši pět tisíc korun a také několik lahví alkoholických nápojů. Od činu jej neodradilo ani to, že se okno, kterým vnikl dovnitř, nacházelo ve výšce téměř dva metry nad zemí.

Dosud neznámému pachateli, který se svým jednáním dopustil trestného činu krádeže, nyní hrozí v případě dopadení až dva roky za mřížemi.

Policisté v této souvislosti žádají občany, kteří by k dané události mohli poskytnout jakékoliv informace, aby je kontaktovali na telefonním čísle 974 735 651 či zavolali na bezplatnou linku 158. Za zveřejnění a pomoc občanů děkujeme.


Nový Jičín 16. července 2018

nprap. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence 

vytisknout  e-mailem