Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ostražitost se vyplatí i při zábavě

HODONÍNSKO: Mít své věci stále pod dohledem se musí vyplatit. 

Policisté na Hodonínsku o uplynulém víkendu řešili hned tři krádeže, které se odehrály při konání zábavy nebo posezení v pivnici. K první krádeži došlo na plese v Blatničce. Okradený muž oznámil policistům, že jej neznámý pachatel připravil o mobilní telefon a finanční hotovost. Zloděje přilákala volně odložená kabelka, ve které byly věci uloženy a tak neváhal a odcizil je. Majitel si škodu vyčíslil na 3500 korun.

Obdobně přišla o svůj mobil i mladá žena na diskotéce v Hodoníně. Neznámý pachatel využil chvíle, kdy žena telefon položila na stolek a pár minut mu nevěnovala pozornost. Tato situace v něm probudila zlodějské pudy a telefon ukradl. Okradená žena si mobil cenila na 3000 korun.

Zatím poslední krádež se odehrála v jedné z hodonínských pivnic. Host, který zde trávil svůj volný čas, přišel o osobní doklady. Ty mu neznámý pachatel odcizil z volně odloženého batohu, kterému majitel nevěnoval pozornost.

Všechny popsané krádeže mají jedno stejné. Vůbec k nim nemuselo dojít, pokud by si majitelé odcizených věcí lépe svůj majetek ohlídali. Pamatujte, že zloděje můžete potkat téměř všude a tak mu zbytečně nedávejte příležitost ke krádeži.


 

nprap. Petr Zámečník, 20. 2. 2012

vytisknout  e-mailem