Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Osobní vlak přejel mladému muži obě nohy

ČESKOLIPSKO - Kriminalisté vyšetřují nešťastnou událost v kolejišti. 

V sobotu 21. dubna krátce po 22. hodině kontaktoval prostřednictvím linky 155 zdravotníky zdravotnické záchranné služby 33 letý muž,  který operátorce sdělil, že se nachází v kolejišti v Zákupech,  a že mu vlak přejel nohy. Žena pak s ním udržovala telefonický kontakt až do doby, než k němu dorazil sanitní vůz. Lékař na místě kostatoval, že pacient utrpěl těžká poranění obou nohou a vzhledem k jeho vážnému stavu ho uvedl do umělého spánku. V liberecké nemocnici se ho následně ujali lékaři traumatologického oddělení.

Policisté muže zatím nemohli vyslechnout a dosud nenašli ani žádného svědka, který by jim pomohl zjistit, co se v sobotu několik vteřin před 22. hodinou v kolejišti před železniční stanicí Zákupy stalo. V této souvislosti se na veřejnost obracejí se žádostí o pomoc při mapování dění v okolí kolejiště a v blízkosti železniční zastávky v Zákupech v sobotu době před 22. hodinou. Informace k případu můžete předat kterékoliv služebně Policie ČR nebo využijte bezplatnou telefonní linku Policie ČR 158.

Osobní motorový vlak vypravený ve 20.40 z Liberce přijel do zastávky Zákupy ve 21.59 a pokračoval potom v jízdě ve směru na Českou Lípu, kam dorazil ve 22.06. Teprve v českolipském nádražním depu se strojvedoucí dozvěděl o tom, že tento vlak  přejel člověka. Samotný střet, ke kterému došlo před železniční stanicí Zákupy ve směru od Liberce, nikdo v této vlakové soupravě nezaregistroval, a to včetně strojvedoucího.

Událost od soboty prověřuje služba kriminální policie a vyšetřování územního odboru v České Lípě.

23. 4. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem