Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Oslava měla dohru

LIBEREC – Končící platnost víza a bujará rozlučka před návratem do své domoviny, skončila pro 21 letého cizince dopravní nehodou a zraněním. 

V neděli 17. června se z oslavy na Českodubsku do Liberce vracel mladý cizinec. Zapíjel s kamarády končící vízum a svůj připravovaný návrat do vlasti. Alkoholový dýchánek skončil odchodem účastníků krátce před nedělní půlnocí. Mladík, mající zřejmě potřebu rozloučit se i s dalšími kamarády, pokračoval ve své „spanilé jízdě“ i poté, co se dostal do Liberce. Vysazen nedaleko centra města zjistil, že dostat se pěšky na místo, kde přebývají další z jeho kamarádů, nebude tak jednoduché. Spásná myšlenka však i po několika „stakanech“ vodky přišla takřka sama a velmi záhy. Klíčky od transportéru v kapse předznamenaly, že se mladík do vlasti vrátí pravděpodobně nejen se šrámem na hlavě, ale také se sdělením podezření ze spáchání trestného činu. Netuše možných komplikací, usedl tedy mladík za volant kamarádovi zelené dodávky. 1.jpg

Policisté z obvodního oddělení Vápenka vykonávající hlídkovou službu, projížděli nedaleko obchodního centra Globus krátce před půl jednou. U kruhového objezdu prapodivně zaparkovaná dodávka a od ní valící se dým z motoru, nenechal policisty na pochybách, že bude nutné urychleně zakročit. Čumák transportéru zarytý v travnatém příkopu, rozsvícená světla a zvuk motoru prozradil, že k nehodě muselo dojít před několika málo okamžiky. Ani čelní sklo nevěstilo nic dobrého. Výduť a prasklina přímo v místech, kam dopadla řidičova hlava poté, co auťák sjel z asfaltu, znamenala jediné. Zranění. Policisté okamžitě přispěchali k vozidlu, vyprostili zraněného muže zpoza volantu a okamžitě mu poskytli první pomoc. I přes značnou opilost mladík s hlídkou naštěstí komunikoval. Policisté tedy okamžitě přivolali jak zdravotníky, tak také hasiče. Bylo nutné zraněného odborně ošetřit a zabezpečit vozidlo tak, aby nedošlo k následným škodám.
Orientační dechová zkouška posléze prozradila, že za havárií dodávky stál alkohol. Opakované měření vykázalo hodnoty přes dvě promile alkoholu v dechu.
Zranění 21 letého mladíka byla naštěstí jen lehká. Po ošetření byl z nemocničního zařízení propuštěn.

Mladému cizinci sdělili policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

 

19. června 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem