Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Osahával dívku v autobusu

Pražští policisté pátrají po neznámém muži, který v autobusu č. 125 osahával nezletilou dívku a nechtěl jí nechat vystoupit. 

Neznámý muž nastoupil 19. června, krátce před desátou hodinou dopoledne, do autobusu č. 125 na zastávce Jakobiho a odjel směrem na Sídliště Petrovice. Ihned po nástupu si přisedl na čtyřsedačku, naproti čtrnáctileté dívce a začal ji osahávat. Oběma rukama ji uchopil v oblasti stehen a snažil se posouvat ruce až k rozkroku. Napadená se bránila a snažila se okamžitě z útočníkova sevření vymanit, což se jí po chvíli podařilo a utekla do zadní části autobusu. Nevhodného chování si všiml řidič autobusu, který neznámého muže okamžitě vykázal ven. 

Policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je celý incident velmi dobře zachycen. Do současné doby se ale kriminalistům za využití všech operativně pátracích prostředků nepodařilo neznámého muže najít, a tak žádají širokou veřejnost o pomoc. 

Pokud muže na kamerových záznamech poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení, kontaktujte prosím linku 158. 

Neznámý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což může v případě dopadení a odsouzení strávit až dva roky za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 18. srpna 2023

vytisknout  e-mailem