Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Osádka BMW skončila na policii

MOSTECKO - Policisté dnes kontrolovali vůz dvakrát, oba muži za volantem měli pozitivní test na drogy. 

Dvakrát v noci skončila osádka BMW na policii
Hlídka obrnických policistů dnes kolem 02. hodiny zastavila na komunikaci I/13 u obce České Zlatníky osobní vozidlo tovární značky BMW. Důvodem kontroly byla nestandardní jízda vozidla, kdy auto jelo se zapnutými blinkry velice pomalu u krajnice. Hlídka zjistila, že tříčlenná osádka vozu má problém s pneumatikou. Policisté však zároveň pojali podezření, že řidič je pod vlivem návykové látky a provedli u něj orientační test, který byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Policisté 34letého muže z Teplicka převezli na obvodní oddělení v Obrnicích, kde mu předali záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Oba spolujezdci hlídce uvedli, že si nejsou vědomi toho, že by řidič měl řídit pod vlivem návykové látky.
O dvě hodiny později policisté hlídkové služby kontrolovali u obce Želenice stejné vozidlo. Za volantem nyní seděl 31letý muž, který byl jedním ze spolujezdců vozu, které bylo kontrolováno již kolem 02. hodiny. Policisté šetřením zjistili, že nemá řidičské oprávnění k řízení vozidla a při komunikaci s policisty byl značně roztěkaný. I on se podrobil orientačnímu testu na návykové látky, který ukázal na přítomnost stejné látky jako u jeho kamaráda. Policisté 31letému muži z obce na Teplicku sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení a další jízdu mu zakázali.

Nákup za tři stovky ho může vyjít na osm let basy
Na nákup bez placení vyrazil v Litvínově 22letý muž z Klatovska. Ten navštívil jeden litvínovský supermarket, kde si do nákupního košíku uložil 12 housek, salám, klobásy a rolády, vše v celkové hodnotě 340 korun. Ještě v prodejně si měl celý nákup uschovat do batohu a poté prošel přes pokladní zónu, aniž by za zboží zaplatil. Tam na něj čekala ostraha prodejny, která krádež odhalila. Lup byl vrácen zpět do prodeje a zákazník putoval na policii. Policisté zjistili, že už v minulosti muž kradl a nyní je v podmínce a zboží měl odcizit v době vyhlášeného nouzového stavu, za což může očekávat od soudu daleko přísnější trest. Vyšetřovatel muže obvinil ze zločinu krádeže a stíhá ho na svobodě.

Most 27. května 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem