Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice

CHEBSKO – Obviněnému hrozí až pětileté vězení.  

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 38letého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinu Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.
 
Takového jednání se měl dopustit na začátku července, kdy měl umožnit a pomáhat dvěma cizincům ze Sýrie nedovoleně překročit státní hranici a pomáhat jim přepravit se přes území České republiky dále do ciziny.
 
Dne 2. 7. byl kontrolován policejní hlídkou v Chebu v ulici Ke Hřibovu, kdy bylo zjištěno, že jako řidič osobního vozidla přepravoval ve vozidle dva cizince bez jakéhokoliv platného pobytového povolení. Cizincům měl slíbit, že jim pomůže je dopravit přes Českou republiku dále do ciziny. A toto měl učinit za úplatu.
 
Osmatřicetiletého muže policisté na místě zadrželi a převezli ho na policejní služebnu. Po provedených procesních úkonech byl umístěn do policejní cely.
 
Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele. Za toto nezákonné jednání mu v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Kateřina Krejčí
5. 7. 2015

vytisknout  e-mailem