Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Memoriál Standy Krska

Složky IZS ve Slatině nad Zdobnicí 

Lvíček od dětíLvíček od dětí

V pátek 25. září 2009 dopoledne se rychnovská policie zúčastnila 3. ročníku "Memoriálu Standy Krska" ve Slatině nad Zdobnicí. Zdejší Sdružení dobrovolných hasičů připravilo pro místní základní školu branný závod, jehož součástí byla prezentace složek integrovaného záchranného systému. Za slatinskou pilu na louku u lesa proto dorazily vozy lékařské záchranné služby, hasičského záchranného sboru a policie.
Policisté z Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou přivezly dětem jako praktickou ukázku část výstroje členů pořádkové policie, která se setkala s velkým zájmem nejen školáků, ale i jejich pedagogů. Praporčík Lukáš Vančura měl plné ruce práce s výkladem a oblékaním části velké a těžké výzbroje na drobná tělíčka malých nadšenců, kterých se hlásilo mnohem víc, než čas dovolil. Dalším zajímavým stanovištěm pro děti byla prohlídka laserového radaru a automobilu dopravních policistů, kteří na louku za obcí rovněž dorazili. Nejatraktivnější stanoviště pro malé, velké i ostatní složky IZS ale bezesporu byl policejní motocykl, který si polní cestou rovněž našel k dětem cestu.
Nejmenší děti dostaly od policistů i upomínkové předměty a i ony měly pro přítomné policisty překvapení - obrázky s policejní tématikou, které jim ve škole namalovaly. Páteční slunečné dopoledne se ve Slatině nad Zdobnicí vydařilo. Doufejme, že dětem se líbilo stejně tak, jako rychnovskýcm policistům.
Fotogalerie - zde
por. Mgr. Alena Kacálková
1. října 2009

vytisknout  e-mailem