Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj byl přistižen při činu

RAKOVNICKO - Ostraha dopadla pachatele a předala policistům. 

Rakovničtí kriminalisté prošetřují případ krádeže zboží v prodejnách a nebezpečné ohrožování pachatelem vůči pracovníkům jedné z prodejen a ostrahy.

Dne 23. března 2017 v patnáct hodin se v prodejně s textilem v Luženské ulici v Rakovníku  nejprve pokusil muž odcizit dva kusy tepláků a dva kusy triček v celkové hodnotě necelých 1 200,-Kč. Po odejmutí bezpečnostních štítků si oděvy uschoval pod bundu a snažil se s odcizeným zbožím odejít z prodejny. Toto protiprávní jednání se podezřelému muži nepodařilo, neboť byl pracovnicemi prodejny zastižen a z místa odešel bez odcizeného zboží. Obsluha následně zjistila, že při odstranění bezpečnostních štítků poškodil dva kusy zboží, čímž a vznikla škoda ve výši 800,-Kč.

Deset minut po patnácté hodině téhož dne podezřelý muž navštívil obchodní dům v Luženské ulici. V prostoru s drogistickým zbožím tento muž odstranil z několika parfémů opět bezpečnostní štítky a uložil si je do příruční tašky. Podezřelý muž byl po celou dobu již sledován ostrahou, která byla upozorněna na protiprávní jednání tohoto muže náhodnou zákaznicí, o jeho pokusu krádeže v jiné prodejně. Podezřelý muž byl vyzván pracovnicí obchodu za přítomnosti ostrahy, aby zboží, které si vložil do tašky zaplatil a nebo vrátil zpět. Na základě této výzvy muž sáhl do tašky a vytáhl nůž, s kterým poté ohrožoval oba zaměstnance. Vzhledem k tomu nebezpečnému jednání pachatele, mu byl umožněn odchod a on zde tašku se zbožím a i svými doklady ponechal na místě. 

Po několika minutách tohoto pachatele dva pracovníci ostrahy zadrželi na volném prostranství za obchodním domem a zavolali policejní hlídku. Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým je čtyřiceti jedna letý muže z okresu Rakovník, který se již v minulosti dopustil majetkové trestné činnosti, za kterou byl Okresním soudem Praha 7 odsouzen. Policisté dále provedli u podezřelého test na přítomnost návykových látek, který byl s pozitivním výsledkem.  Dalším šetřením bylo zjištěno, že se jedná o drogově závislou osobu a z těchto důvodů dochází k opakovaní majetkové trestné činnosti.

Policisté podezřelého pachatele zadrželi a převezli na policejní služebnu k provedení prvotních a procesních úkonů a následně byl umístěn do policejní cely.

Kriminalisté nadále případ prošetřují a nyní zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání zločinu vydírání a přečinu pokusu krádeže, z kterých je obviněn tento jednačtyřicetiletý pachatel.

Dnešního dne 24. března 2017 v odpoledních hodinách bude podán na Okresní státní zastupitelství  v Rakovníku podnět k návrhu na vzetí do vazby.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

24. března 2017

vytisknout  e-mailem