Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rekreační objekt navštívil nezvaný host

RAKOVNICKO – Pomozte vypátrat zloděje. 

V pátek 19. července 2019 před osmou hodinou večerní vyslal operační důstojník hlídku policistů Obvodního oddělení Nové Strašecí do katastru obce Pochválov, kde mělo dojít k vloupání do rekreační chalupy. Skutek oznámila devětapadesátiletá majitelka z Prahy.

K vloupání došlo v době od 18:20 hodin dne 14. července 2019 do 19:50 hodin dne 19. července 2019, kdy neznámý pachatel pravděpodobně přelezl vrata na pozemek a následně vnikl do stodoly. Zde však nenašel nic, co by se mu hodilo, proto se poté vloupal do dílny, ze které odcizil stolovou úhlovou pilu a vrták do příklepové vrtačky.

Pomocí žebříku, který našel na pozemku, vlezl do ložnice, která je nad stodolou a následně prohledal obytnou část chalupy, kde naštěstí nic neodcizil.

Celkem byla škoda vyčíslena na 11.800,- Kč.

Skutek je prošetřován jako přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody a pachateli hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedené nemovitosti v inkriminovanou dobu podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Nové Strašecí, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 880 710. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
22. července 2019

vytisknout  e-mailem