Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Lupič zadržen ihned po činu

RAKOVNICKO – Recidivista putoval do vazební věznice. 

V minulých dnech zahájili rakovničtí policisté úkony trestního řízení ve věci loupeže. K té došlo 13. dubna letošního roku před polednem.

Čtyřiačtyřicetiletý muž z Prahy, nyní žijící v městě Rakovník, přišel do kanceláře firmy sídlící v Rakovníku v ulici Kuštova a za užití pohrůžky násilí, konkrétně se sekerou v ruce, požadoval po jednateli firmy vydání finanční částky 500,- Kč, která měla být neoprávněně stržena z platu jeho družky.

Vzhledem k agresivnímu chování  a z důvodné obavy, že násilník napadne sedmatřicetiletého muže i další přítomné osoby, vydal mu jednatel  peníze a muž odešel z provozovny pryč.

Skutek byl nahlášen policistům, kteří následně zadrželi podezřelého muže v Rakovníku v Pražské ulici. Vyšetřovatel proti agresivnímu útočníkovi zahájil trestní stíhání ze spáchání zločinu loupeže a ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Policisté totiž odhalili, že zákon neporušil poprvé. Bylo zjištěno, že předešlého dne, tj. 12. dubna 2017, v obci Hořesedly rozbil sekerou osobní motorové vozidlo zn. VW Golf. Automobil poškodil společně se svou družkou, kvůli neshodám s majitelem automobilu. Škoda byla vyčíslena na 30.000,- Kč. V tomto případě byli oba výtečníci zadrženi prvosledovou hlídkou.

Po provedení procesních úkonů byl obviněný umístěn do policejní cely a státnímu zástupci byl podán návrh na vzetí do vazby, čemuž bylo vyhověno a muž byl převezen do Vazební věznice Praha – Ruzyně.

Za výše zmiňované trestné činy hrozí muži trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
24. dubna 2017

vytisknout  e-mailem