Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději aut dopadeni

PŘÍBRAMSKO - Příbramští policisté vypátrali během jednoho dne tři kradená auta a také dopadli dva pachatele. 

Třiatřicetiletý cizinec spolu s 20letý mladíkem zavítali v noci z 3. na 4. ledna do obce Kamýk nad Vltavou. Vyhlédli si zde na částečně oploceném pozemku dvě vozidla značky Volvo a Audi A4 v celkové hodnotě 70 tisíc korun, klíčky byly v zapalování. Ukradené vozy následně odvezli do Prahy.

Během noci se ještě ale do Kamýku nad Vltavou vrátili, aby zde zcizili další automobil. U jednoho rodinného domu překonali oplocení, otevřeli si dveře do garáže a ukradli odtud vůz značky Ford Fusion v hodnotě 70 tisíc korun, klíčky se nacházely také uvnitř auta. I to následně převezli do Prahy.

Dne 5. ledna příslušnici policie dopadli staršího z mužů, který v úmyslu vyhnout se trestnímu stíhání úmyslně zamlčel svou pravou totožnost a předložil doklady na jiné jméno. Navíc se ukázalo, že má platný zákaz řízení ještě na dva roky. Nyní se bude dotyčný zpovídat z trestného činu krádeže, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a poškození cizích práv. Druhý muž byl dne 7. ledna obviněn ze zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Oběma hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. U cizince byl dán podnět na vzetí do vazby. Kradená vozidla byla vrácena jejich majitelům.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
8. leden 2021

vytisknout  e-mailem