Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj putoval do vazby

PŘÍBRAMSKO - Do vazební věznice putoval koncem minulého týdne 37letý muž. 

Při deseti krádežích napáchal škodu ve výši téměř půl milionu korun. Od listopadu loňského roku do března letošního roku vykradl dvě chaty na Sedlčansku, dům na Dobříšsku a kancelář firmy na Rokycansku. Dále mu při vloupání do bytu v Příbrami pomáhal 29letý komplic. U pěti krádeží pohonných hmot z vozidel na Berounsku mu asistovala 19letá dívka. Kradl vše cenné, co mu přišlo do cesty.

Největší škodu způsobil v objektu na Dobříšku, kde zcizil dva obrazy a tři grafiky, přehoz přes postel, několik salámů a masových konzerv. Škoda činila v tomto případě 210 tisíc korun. Z trezoru firmy na Rokycansku ukradl přes 50 tisíc korun v hotovosti a přes tisíc jídelních kuponů. Z bytu v Příbrami vzal kromě peněz herní zařízení i s deseti hrami, fotoaparát, několik parfémů a hodinek, dále telefon, dalekohled, vysílačku a vodku. Z chat odnesl nářadí a palivové dříví.

Dne 7. června zahájili kriminalisté trestní stíhání všech tří osob. Oběma mužům za přečin krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci hrozí až pětiletý trest odnětí svobody a dívce za přečin krádeže až dvě léta ve vězení.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
13. červen 2018

vytisknout  e-mailem