Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výsledky dopravně bezpečnostních akcí

PŘÍBRAMSKO - Během posledního týdne proběhly na Příbramsku dvě celorepublikové dopravní akce. 

O velikonočních svátcích se policisté zaměřovali především na dodržování rychlosti, připoutání bezpečnostními pásy, ovlivnění motoristů alkoholem či jinými omamnými a psychotropními látkami. Hlídky se soustředily zejména na úseky s velkou intenzitou dopravy a také na místa, kde dochází častěji k dopravní nehodám. Kvůli odjezdu na chaty a chalupy bylo očekáváno zvýšení hustoty provozu. Na silnice vyjížděli také tzv. sváteční řidiči.

Celkem příslušníci policie během tří dnů zastavili 480 vozidel a zjistili 75 přestupků, např. 2x alkohol v dechu řidiče, 7x nepoužití bezpečnostních pásů, 10x nevyhovující technický stav, 7x jízdu bez dálniční známky a 6x bez dokladu o pojištění odpovědnosti. Uložené blokové pokuty byly ve výši 35 tisíc korun.

Ve středu 19. dubna následovala bezpečností akce s názvem SPEED MARATHON, jejím cílem bylo měření rychlosti na co nejvíce místech po celém území České republiky. Do akce byla částečně zapojena i veřejnost, která měla možnost navrhovat místa, která považují za riziková. Na Příbramsku hlídky zkontrolovaly 166 automobilů a odhalily 56 přestupků, z toho bylo 31 případů překročení rychlosti. Policisté uložili pokuty ve výši 22 tisíc korun.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
21. duben 2017

vytisknout  e-mailem