Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní honička

PŘÍIBRAMSKO - Dopravní policisté si povšimli v sobotu 10. února odpoledne, 

že vozidlo značky VW Golf vjelo v Březnici do zákazu vjezdu a vydali se za ním. Motorista poté, co zjistil, že za ním jede policejní auto, začal hlídce ujíždět přes travnatý pás a zpět na silnici sjel přes vyvýšený obrubník. Příslušníci policie zapnuli maják a začali vůz pronásledovat.

Muž ujížděl směrem k vlakovému nádraží, dokonce neváhal přejet přes železniční přejezd na červenou. Poté „pirát silnic“ pokračoval ve značném spěchu přes obec Bor a Dobrá Voda, zastavil až v obci Nestrašovice, nebylo to však dobrovolně. Kvůli vysoké rychlosti nezvládl na namrzlé vozovce řízení a vyjel mimo komunikaci.

Dotyčný u sebe neměl žádné doklady, ale lustrací v databázích bylo potvrzeno, že se jedná o 21letého mladíka z Příbramska. Následně hlídka zjistila, že je pod vlivem drog. Test byl u něj pozitivní na marihuanu. Navíc u něj byla nalezena sušená travní hmota připomínající konopí, kterou měl uschovanou v krabičce od bonbónů. Zajištěný materiál bude podroben laboratornímu zkoumání. Řidič se nyní bude zpovídat minimálně z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
12. únor 2018

vytisknout  e-mailem