Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Objasněná loupež

PŘÍBRAMSKO - Pachatel byl policisty dopaden 

Jen pár hodin stačilo policistům k dopadení 21letého muže, který na obsluhu čerpací stanice v obci Dubenec na Příbramsku mířil zbraní.

Na benzínku přijel v pondělí 11. března vozidlem Citroen, které jak se ukázalo, bylo policií evidováno jako odcizené. Na čerpací stanici 21letý muž natankoval plnou nádrž, nakoupil několik krabiček cigaret a za uvedené zboží chtěl zaplatit kartou. Na potvrzení platby již nečekal a usedl do „svého“ automobilu. Obsluha čerpací stanice za mužem vyběhla, ten se však již k placení neměl, vytáhl zbraň, kterou obsluhu ohrožoval a se slovy, ať to nechá být, z místa bez zaplacení odjel po dálnici D4 směrem na Jižní Čechy.

Po podezřelém muži začali příbramští policisté okamžitě pátrat a operativním šetřením spolu s  vyhodnocením kamerových záznamů se jim podařilo zjistit pravděpodobnou trasu odcizeného vozidla. Ve spolupráci s jihočeskými kolegy byl podezřelý řidič hlídkou Dálničního oddělení Chotoviny na dálnici D3 zadržen.

Při následném výslechu podezřelý policistům přiznal, že zbraň, kterou obsluhu ohrožoval, cestou odhodil do rybníka. Tam jí následně policejní potápěči skutečně nalezli. Jednalo se o plynovou pistoli.

Loupež a krádež vozidla nebyla ale jedinými skutky, kterých se měl tento muž dopustit. O den dříve, 10. března 2024, ten samý muž ujížděl policejním hlídkám na Berounsku a s kradeným vozidlem odmítal zastavit.

Příbramští kriminalisté v minulém týdnu muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže a zároveň podali podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby, který byl soudcem Okresního soudu v Příbrami akceptován. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až 10letý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
21. března 2024

vytisknout  e-mailem