Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nepřiměřená rychlost

PŘÍBRAMSKO - Jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod je nepřiměřená rychlost. 

V loňském roce řešili dopravní policisté téměř čtrnáct set dopravních nehod. Jejich nejčastější příčinou byl nesprávný způsob jízdy a poté nepřiměřená rychlost, a to ve 179 případech. Právě na dodržování stanovené rychlosti jízdy se zaměřili policisté během speciálních kontrol, které probíhaly dva únorové pondělky a dva pátky na dálnici D4 a silnici I/4.

Hlídky zjistily celkem 31 řidičů, kteří překročili rychlost. Dále čtyři neměli dálniční známku, jeden motorista nebyl připoután, jeden nerespektoval dopravní značku týkající se předjíždění a dva šoféři nesprávně jezdili v jízdních pruzích. Na pokutách příslušníci policie vybrali celkem 36 tisíc korun, dalších pět řidičů bude řešit správní orgán.

Co se týká ustanovení týkající se jízdy v jízdních pruzích, mimo obec se jezdí v pravém jízdním pruhu, ostatní pruhy se užívají pouze k předjíždění, objíždění či odbočování. Při přejíždění mezi pruhy nesmí řidič ohrozit ostatní a musí dávat včas znamení o změně směru jízdy. Při příjezdu ke koloně je nutné dodržovat dostatečný odstup od vozu před námi kvůli případnému manévrování. V levém pruhu se zařadit co nejvíce vlevo a v dalších pruzích co nejvíce vpravo, vytváří se tzv. záchranářská ulička.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
komisař
P ČR Příbram
20. únor 2023

Odkazy do noveho okna

překročení rychlosti

překročení rychlosti 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem