Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Čtyři nehody motorkářů

PŘÍBRAMSKO - Během tří dnů se staly na Příbramsku čtyři nehody motorkářů. 

Dne 16. července ráno došlo mezi obcemi Osečany a Velběhy k dopravní nehodě osobního vozidla značky VW a motocyklu Suzuki. Jednačtyřicetiletý motorkář narazil zezadu do automobilu, který před ním zpomalil kvůli přebíhající lesní zvěři. Motocyklista následně spadl na vozovku. Až během dne navštívil lékařskou službu, protože utrpěl zranění lehčího charakteru a nehodu dodatečně nahlásil na policii.

Následující den v odpoledních hodinách se odehrála vážná nehoda mezi obcemi Smolotely a Milín. Pětačtyřicetiletý muž dostal v zatáčce s motorkou smyk, poté vjel na krajnici a mimo silnici, kde na přilehlé louce havaroval. S těžkým zraněním byl letecky transportován do pražské nemocnice.

Dne 18. července v ranních hodinách došlo ke střetu osobního auta a motocyklu značky Simson v Balbínově ulici v Příbrami. Třiapadesátiletá řidička nedala na křižovatce přednost 59letému motocyklistovi. Ten byl poté odmrštěn do protisměru, kde se střetl s linkových autobusem, který zastavil na zastávce. Muž utrpěl lehké zranění. Hmotná škoda byla stanovena na 29 tisíc korun.

Navečer se stala obdobná nehoda v katastru obce Korkyně. Čtyřiašedesátiletá žena jedoucí v osobním autě vjela na hlavní silnici a nedala přednost 44letému motorkáři. Po střetu spadl na vozovku a s lehkým zraněním ho následně přepravila sanitka do nemocnice. Způsobená škoda činila 150 tisíc korun.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
20. červenec 2018

vytisknout  e-mailem