Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol za volantem

PŘÍBRAMSKO - Čtyřiapadesát řidičů, kteří zavinili loni nehodu, bylo pod vlivem alkoholu. 

Od pátku do neděle probíhala na Příbramsku dopravně bezpečností akce, která byla zaměřena zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči vozidel před a během jízdy. Policisté zkontrolovali celkem 183 automobilů a zjistili 16 přestupků. Dva motoristé byli pod vlivem alkoholu, tři šoféři nebyli připoutáni bezpečnostním pásem, dva neměli řidičský průkaz a pět aut nemělo vyhovující technický stav.

Policejní hlídky v loňském roce při silničních kontrolách odhalily 809 řidičů pod vlivem návykových látek, z uvedeného počtu bylo 305 řešeno pro spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Oproti roku 2021 bylo odhaleno o 189 opilých či zfetovaných motoristů více.

V roce 2022 řešili příbramští dopravní policisté 1192 dopravních nehod, což je o 199 méně než v roce 2021. Čtyřiapadesát řidičů, kteří zavinili nehodu, bylo pod vlivem alkoholu. Na příbramských silnicích zemřely čtyři osoby, o pět méně než v předchozím roce. Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy, následně nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě.

por. Monika Schindlová, DiS.
komisař
P ČR Příbram
23. leden 2023

vytisknout  e-mailem