Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídím, piju nealko pivo

PRAHA VENKOV-JIH – Preventivní projekt pro řidiče pokračoval i na frekventované silnici č. II/603 v lokalitě územního odboru. 

Dopravní policisté z územního odboru Praha venkov – JIH se v úterý letošního 22. srpna společně s policistou z oddělení tisku a prevence v odpoledních hodinách zapojili do  celorepublikového projektu s názvem „Řídím - piju nealko pivo“.
Jde o projekt Českého svazu pivovarů a sladoven, jehož cílem je šířit mezi řidiči pozitivní osvětu a nabídnout jim vhodné alternativy, v tomto případě nealkoholické pivo. Každý zodpovědný řidič totiž ví, že se po konzumaci alkoholu výrazně mění jeho rozpoznávací schopnosti, má zpomalené reakce a za volantem jako by nebyl. To může mít i fatální následky, což ostatně dokazují také každoroční nelichotivé statistiky dopravních nehod.
Na kontrolním stanovišti byla společně s policisty přítomna i promotérka Českého svazu pivovarů a sladoven. Policisté u náhodně vybraných vozidel provedli běžnou silniční kontrolu. Během této dvouhodinové akce u žádného z řidičů nezjistili, že by byl pod vlivem alkoholu, či jiné omamné látky, nebo se dopustil jiného provinění proti pravidlům silničního provozu. Promotérka kontrolované řidiče následně odměnila předáním drobných dárků v podobě plechovky nealkoholického piva a jednorázového alkoholtesteru.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí P ČR
Praha venkov-JIH
30. srpna 2017

Odkazy do noveho okna

Řídím - piju nealko pivo - 1

Řídím - piju nealko pivo - 1 

Detailní náhled

Řídím - piju nealko pivo - 2

Řídím - piju nealko pivo - 2 

Detailní náhled

Řídím - piju nealko pivo - 3

Řídím - piju nealko pivo - 3 

Detailní náhled

Řídím - piju nealko pivo - 4

Řídím - piju nealko pivo - 4 

Detailní náhled

Řídím - piju nealko pivo - 5

Řídím - piju nealko pivo - 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem