Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Senioři pozor!

NYMBURSKO – Kriminalisté vyšetřují případy podvodného vylákání peněz na seniorech. 

K velké obezřetnosti policisté vyzývají všechny seniory!!! V současné chvíli vyšetřují nymburští kriminalisté dva případy, kdy přes pevnou telefonní linku podvodníci kontaktovali seniory, aby jim vydali finanční částku. Vždy se vydávali za vnuka, který se ocitl v tíživé situaci a potřebuje zapůjčit peníze. Podvodníci požadovali v jednom případě částku půl milionu korun, v druhém případě dokonce o sto tisíc vyšší! Pachatelé využívají velké množství legend, v těchto konkrétních případech uvedli, že peníze potřebují pro advokáta, kterému dluží za určitou službu peníze. Dále uvedli, že pro peníze pošlou svého kamaráda a vždy seniora ubezpečili o tom, že osoba je spolehlivá a peníze vnukovi určitě doručí. V poslední době pak policisté zaznamenali případy, kdy peníze nakonec u poškozeného seniora měl vyzvednout řidič vozidla taxi služby.
Buďte proto opatrní! Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu a nikdy hned neotevírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi.
Za žádných okolností nevybírejte peníze na příkaz či žádost cizích lidi a nikdy je nepředávejte do rukou osob, které neznáte!

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
25. června 2019

vytisknout  e-mailem