Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisty neuplatili!

NYMBURSKO – V uplynulém měsíci byly dvě osoby obviněny z trestného činu podplacení. 

Nymburští kriminalisté vyšetřovali hned dva případy, kdy se muži pokoušeli podplatit policisty. Prvního z nich kontrolovala hlídka policistů z obvodního oddělení Milovice jako řidiče osobního vozidla. Provedenou lustrací osoby bylo zjištěno, že sedmatřicetiletý muž je již trestně stíhán pro spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, a proto byl policisty vyzván k provedení procesních úkonů na policejním oddělení. Tam však při výslechu nabídl policistovi úplatek, když věc bude řešit jiným způsobem. Muž se tak dopustil trestného činu podplacení.

Druhý obdobný případ řešili policisté z obvodního oddělení Sadská. Tentokrát čtyřiačtyřicetiletý řidič vozidla značky Peugeot, řídil vozidlo po předchozím požití alkoholu, kdy dechová zkouška naměřila hodnotu 1,34 promile. I tady se muž snažil věc řešit úplatkem a oběma policistům nabídl finanční hotovost, pokud jeho protiprávní jednání nebudou řešit.

Muži byli obviněni ze spáchání trestného činu podplacení, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 6 let.     

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
23. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem