Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Objasněná loupež

NYMBURSKO - Pětadvacetiletému muži hrozí až 10letý trest odnětí svobody. 

Nymburským kriminalistům se podařilo dopadnout 25letého muže, který měl v listopadu loňského roku, společně s dalšími dvěma osobami, přepadnout 39letého muže.

K celé události došlo v polovině měsíce listopadu ve večerních hodinách v Nymburce. Dnes již obviněný 25letý muž měl společně s dalšími dvěma osobami přijet osobním vozidlem k jednomu z domů v Nymburce. Následně měli zastavit u poškozeného, který procházel po chodníku. Podle zjištěných skutečností měli z vozidla vystoupit 3 maskované osoby a poškozeného napadnout. Nejen že ho měli několikrát udeřit do oblasti obličeje a žeber, ale navíc se ho měli snažit násilím naložit do kufru vozidla. Když od něj ale dostali mobilní telefon, zanechali ho na místě a z místa rychle odjeli.

Poškozený muž pak zavolal policii a nechal se ošetřit ve zdravotnickém zařízení.

Kriminalistům se podařilo zjistit totožnost jednoho z útočníků a shromáždit důkazy, které směřují k jeho osobě. V tomto týdnu ho kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 2 roky nebo až na 10 let.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
18. dubna 2024

vytisknout  e-mailem