Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehoda na přechodu pro chodce

NYMBURSKO - Hledáme svědky dopravní nehody v Nymburce. 

Dne 14. 5. 2021 v době kolem 11:50 hod. došlo v Nymburce v ul. Poděbradská na křižovatce s ul. Velké Valy a ul. Palackého třída  k dopravní nehodě. Dosud nezjištěný řidič pravděpodobně vozidla značky Škoda Octavia, tmavě modré barvy se na přechodu pro chodce střetl s přecházejícím jedenáctiletým chodcem. K nehodě došlo pravděpodobně tak, že chlapec přecházel po vyznačeném přechodu, z hlavní silnice řidič odbočoval z ul. Poděbradská vpravo a došlo ke střetu. Řidič na místě zastavil a poté, co ho chodec ujistil, že je bez zranění, z místa odjel směrem k nádraží ČD. Chlapec pak dále pokračoval do místa svého bydliště a celou situaci popsal rodičům. Vzhledem k tomu, že si začal stěžovat na bolest levé nohy, byla rodiči přivolána RZS k jeho ošetření.

Celou událost mohl vidět dosud neznámý řidič vozidla zn. Nissan, pravděpodobně stříbrné barvy, provedení kombi. Mělo se jednat o mladšího řidiče, štíhlé postavy, světlých kratších vlasů, který měl chlapci poskytovat na místě nehody pomoc. Těsně před střetem s vozidlem měl dávat chlapci přednost při jeho pohybu po přechodu pro chodce, kdy tento na křižovatku přijížděl po ul. Palackého třída ve směru od nádraží ČD.  

Dopravní policisté se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc, při řešení této dopraní nehody. Hledají svědky střetu vozidla s chodcem, nebo přímo dotčené osoby z výše uvedených vozidel. Jakékoliv informace prosím sdělte na bezplatné tísňové lince Policie ČR 158, nebo na telefonní číslo 724 323 475. 

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
25. května 2021

vytisknout  e-mailem