Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme svědky dopravních nehod

NYMBURSKO – U obou došlo ke střetu s cyklistou. 

Dne 18.4.2018 krátce před šestou hodinou ranní došlo na silnici vedoucí z Nymburka do obce Zvěřínek k dopravní nehodě, při které se střetl osobní automobil s cyklistou. Dle sdělení cyklisty se nedaleko začátku obce Zvěřínek na rovném úseku začala předjíždět dvě vozidla, jedoucí v protisměru cyklisty. Když se vozidla dostala na úroveň cyklisty, došlo ke střetu mezi ním a levým bočním zrcátkem předjíždějícího vozidla. Vlivem střetu cyklista upadl do příkopu. Řidička vozidla, která se s cyklistou střetla, se následně na místo vrátila, aby zjistila zranění muže. Ten ale v tu chvíli necítil žádné obtíže, proto ani nehodu neoznámil Policii ČR a dále nic neřešil. Až po nějaké době cyklistu začala bolet levá ruka, proto vyhledal lékařské ošetření a nehodu dodatečně oznámil dopravním policistům.

Druhá dopravní nehoda, kde není taktéž znám viník, se stala dne 13.5.2018 krátce před půl devátou ráno v Nymburce. Na křižovatce ulic Maršála Koněva a Kramolínova narazil cyklista jedoucí na elektrokoloběžce do kovového zábradlí mezi silnicí a chodníkem. Dle vyjádření cyklisty k celé události došlo tak, že z vedlejší komunikace vyjelo osobní vozidlo, které mu nedalo  přednost, a proto strhl řízení a narazil do zábradlí. Muž utrpěl lehká zranění dolních končetin a hlavy a z místa byl rychlou záchrannou službou převezen do pražské nemocnice.

Policisté se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při zjištění obou viníku dopravních nehod. Jakékoliv informace prosím sdělte na tísňovou linku Policie ČR 158, nebo na tel. č. 724 323 475.

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
13. června 2018

vytisknout  e-mailem