Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní opatření Let it Roll

NYMBURSKO – Policisté dohlíželi na probíhající festival v Milovicích. 

Opatření bylo vyhlášeno od středy 1. srpna 2018 do neděle 5. srpna 2018, kdy celá akce probíhala. Podle informací pořadatelů se zúčastnilo hudební produkce celkem 30 000 návštěvníků nejen z České republiky, ale také ze zahraničí.

Celkem 275 policistů z pořádkové, dopravní, cizinecké i kriminální služby Krajského ředitelství Středočeské policie zajišťovalo zvýšený výkon v místě konání festivalu, v okolí a samotném městě Milovice nejen v průběhu dne, ale především v nočních hodinách. Dohlíželi jak na dodržování veřejného pořádku, tak i na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Policisté v souvislosti s hudebním festivalem v Milovicích nemuseli řešit žádný násilný trestný čin. Zatím mají ohlášeno 5 majetkových trestných činů, kdy se jedná zejména o krádeže věcí ze stanu a krádeže věcí, které měli poškození při sobě. Ze zkušenosti však vědí, že toto číslo nemusí být konečné, neboť někteří poškození nahlašují událost až na útvarech v místě svého bydliště.

Za celou dobu bylo zkontrolováno více jak 5.550 osob a 5.540 vozidel. Při silničních kontrolách bylo zjištěno celkem 152 řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu nebo drog, padesáti z nich pak byl zadržen řidičský průkaz. Kriminalisté realizovali tři pachatele, kteří se dopustili drogového trestného činu, jednoho pachatele pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a jednoho pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ve dvaceti případech zadokumentovali přestupek spočívající v držení omamné a psychotropní látky. V příkazním řízení řešili celkem 27 přestupků v celkové výši 8.400,- Kč, kauci uložili v 52 případech v celkové výši 360.000,- Kč.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
7. srpna 2018

vytisknout  e-mailem